Kolo je simbol tistih, ki se na poti k lastnemu uspehu ne morejo naslanjati na druge.

Kozmetika Afrodita - Evropa (2007)

Pred nami je projekt leta 2007. Ponosni smo na rezultate šest letnega dela kolesarske sekcije Športnega društva Mestinje. Še posebej na ultra maraton Prijateljstvo 2006. Rekreativni kolesarji iz Mestinja smo na poseben način ime kraja, lokalnih skupnosti, gospodarstva in podjetnikov iz cele Slovenije popeljali po republikah nekdanje Jugoslavije in Albanije. Za vse to je potrebno veliko odrekanja in napora vseh udeležencev maratona. Do sedaj smo bili v glavnem orientirani južneje od naše države. Ker bo Republika Slovenija predsedovala v prvi polovici leta 2008 EU, smo načrtno usmerili letošnji maraton v Evropo. Odprtost meja in že uveljavljena denarna valuta pa nam bosta prihranila marsikatero zanimivost, ki smo jo doživeli po Balkanu. V osmih dneh želimo prekolesariti zraven Slovenije še devet držav EU, ki mimogrede še nima sprejetega ustavnega reda. Pa saj so nam severneje od nas dokazali, da se da dobro živeti tudi brez tega dokumenta.

Letos nam je generalni sponzor s svojo naklonjenostjo povečal motivacijo in ustvaril materialno osnovo za kvalitetno organizacijo in izvedbo projekta. To je Kozmetika Afrodita Rogaška Slatina. Takoj za tem moram omeniti tudi obrtnika leta 2005 g. Franca Piška, družinsko podjetje GIC Gradnje in VOC Celje. Do sedaj nam je uspelo finančno pokriti vsak projekt. Za to se vsem, ki ste nas kakorkoli in nas boste še vnaprej podpirali, v imenu Športnega društva Mestinje najtopleje zahvaljujem.

Namen našega projekta ni le kolesarjenje po razgibanih in bogatih pokrajinah, kjer odkrivamo pravi mozaik zanimivosti in lepot. Poskrbeli bi radi tudi za spremljajoči kulturni in zabavni program, ki bo namenjen vsem simpatizerjem naših projektov. Namen teh prireditev je družabno srečanje vseh, ki jih druži isti smoter takšnih in podobnih akcij in priložnost za izmenjavo izkušenj pri organizaciji takšnih prireditev. Na spremljajočih prireditvah skušamo povezati šport s kulturo, gospodarstvom, politiko in prikazati tudi nekaj etnoloških, turističnih in ostalih značilnosti naših lokalnih skupnosti. Na teh prireditvah smo veseli tudi vzpodbude predstavnikov političnega in gospodarskega sveta. S primerno popularizacijo pa želimo opozoriti javnost na pomen redne športne dejavnosti, na gibanje , ki krepi in vrača zdravje. Še posebej je redna športna dejavnost nujna v zrelih in starejših letih, glede na dejstvo, da postajamo vedno starejši narod. Ni nujno prekolesariti od Tirane do Mastrichta, zadostuje že nekaj deset kilometrov na teden.

Vsem, ki ste neposredno in posredno z nami na letošnjem maratonu, želim vse najboljše in nasvidenje čez leto dni.
Janez Colnerič,
vodja projekta

Sponzor projekta:


KOZMETIKA AFRODITA d. o. o.

Kidričeva 54, 3250 Rogaška Slatina
tel.: +386 3 812 11 60, fax: +386 3 812 11 74
e-mail: kozmetika.afrodita@siol.net
www.kozmetika-afrodita.com

Korenine podjetja Kozmetika Afrodita d. o. o. segajo v leto 1970, ko je takrat komaj 18-letna Danica Zorin naredila prvi korak na poti podjetništva. Z jasno postavljenimi cilji je v terapiji zdravilišča Rogaška Slatina, prestižnem zdraviliškem kraju z neizčrpnimi vrelci zdravilne mineralne vode, odprla prvi kozmetični salon z izjemno izvenpenzionsko zdraviliško-turistično ponudbo. Na takratnem tržišču je bila bera kozmetičnih izdelkov resnično skopa, uvoz pa omejen, zato je svoj prvi izdelek, kamilično kremo, naredila kar sama. Iz sprva ožjega kroga uporabnikov se je povpraševanje razširilo tudi na zdraviliške goste in tako so začeli nastajati novi izdelki. Prav to je bila vzpodbuda za organizacijo proizvodnje in kasneje odprtja podjetja, ki bi uspešno konkuriralo ostalim proizvajalcem kozmetike doma in po svetu. Skromna proizvodnja kozmetičnih preparatov, ki se je začela v občutno manjšem obsegu, je sčasoma pridobivala vse večje razsežnosti. Konec 80. let so se izdelki Kozmetike Afrodita pojavili tudi v trgovskih sistemih. Začetek 90. let je bil za Slovenijo čas mnogih sprememb in pretresov, ki so se odrazili tudi na gospodarskem področju. Kozmetika Afrodita se je skorajda čez noč zaradi izgube trgov v nekdanji skupni državi znašla v nezavidljivem položaju. Z osredotočenjem na tuje trge je podjetje uspelo obdržati vse zaposlene in uspešno nadaljevati začrtano pot. Dokaj kmalu se je odprla Hrvaška nato Bosna in Hercegovina, danes pa najdemo Kozmetiko Afrodita že na celotnem ozemlju nekdanje Jugoslavije oziroma na 12 tržiščih sveta tudi v Iranu ter Rusiji. Danes KozmetikaAfrodita zaposluje skoraj 120 ljudi različnih strok, med katerimi jih ima kar petina visoko izobrazbo. S strokovnostjo in čutom za potrebe kupcev vsako leto vztrajno nastajajo nove ideje, patenti in produkti, ki dopolnjujejo že tako bogato izbiro. Trenutno trži približno 300 izdelkov in oskrbuje več kot 10.000 trgovin, trgovskih sistemov in drogerij na izbranih tržiščih. Vsi izdelki tako tisti za široko potrošnjo kot profesionalni za uporabo v kozmetičnih in frizerskih salonih so iz povsem naravnih sestavin vrhunske kakovosti in so dermatološko, kemično ter mikrobiološko testirani. V Kozmetiki Afrodita tudi nikoli niso izvajali poskusov na živalih. Testiranje se izvaja tudi na Derma Consulting Inštitutu v nemškem Bonnu, potem pa se praktično preizkusijo še v kozmetičnih salonih. Z izdelki iz profesionalnega programa „Salon exclusive“ Kozmetika Afrodita redno oskrbuje več kot 5.000 kozmetičnih salonov v Sloveniji in tujini. Cilj podjetja je utrditev blagovne znamke Kozmetike Afrodita na že obstoječih tržiščih, dolgoročno pa postati ena najuglednejših in družbeno dobro ozaveščenih kozmetičnih hiš na domačem in tujih trgih.

Kolesarji:

Janez Colnerič
  
Marjan Kužnar
 
Miran Fajs
 
Vojko Boižič

Spremljevalci:


Tomaž Gobec
 
Aleš Novak
 
Blanka Colnerič

Maraton po etapah

Start: 2. 6. 2007 ob 10. uri na Evropski ploščadi Rogaška Slatina

 Ta dan (km) Skupno (km)
1. etapa: sobota 2. 6. 2007
Rogaška Slatina–Kranjska gora
163 163
2. etapa: nedelja 3. 6. 2007
Kranjska gora–Brunice ( Italija)
182 345
3. etapa: ponedeljek 4. 6. 2007
Brunice–Landeck ( Avstrija)
182 527
4. etapa: torek 5. 6. 2007
Landeck–Singen (Nemčija)
195 722
5. etapa: sreda 6. 6. 2007
Singen–Strasbourg (Francija)
197 919
6. etapa: četrtek 7. 6. 2007
Strasbourg–Luksemburg ( Luksemburg)
197 1.116
7. etapa: petek 8. 6. 2007
Luksenburg–Maastricht ( Nizozemska)
172 1.288
8. etapa: sobota 9. 6. 2007
Maastricht–Bruselj (Belgija)
 
108 1.396
CILJ: Bruselj 9.06.2007 ob 14. uri Place Jourdan


Sponzorji:     
  KS Mestinje
Občina Rogaška
Stramex PET
Mejaš d.o.o.
Občina Šmarje pri Jelšah
Občina Podčetrtek
Stiplovšek d.o.o.
Mibra Hoče
Trgovina Polje
Fenik d.o.o.
Zlatko Zupe s.p.
Adriatic Slovenica
Geodet Biro
TG Sport Life
ŽŽolna Šport
Banka Celje
Štore Steel
Droga Kolinska
Avtoprevozništvo
  Rajmax Kozje
Slatina Ellatron
IVD Maribor
Zavar
Steklarska Nova d.o.o.
Zlata Nitka - Svet mode
Ratej Darko
Vulič Tomislav
Vontus Mestinje
Radenska
Vital Mestinje
Interflex
RVS
Pivovarna Laško
ŽMlekarna Celeia
Mesnine ŽŽerak
Renault Nissan Slovenija
Pivovarna Haler
Krajnc Gorenje
 

  Medijska pokrovitelja
Radio Rogla in Rogaške novice

Zahvala

Kolesarska sekcija Športnega društva Mestinje od leta 2002 pripravlja kolesarske projekte v manjšem obsegu, ki so rekreativnega značaja. Z njimi želimo popularizirati gibanje, kot del življenja vsakega posameznika. Vzporedno s tem želimo s spremljajočimi prireditvami povezati šport s kulturo, gospodarstvom in politiko. S pridobljenimi izkušnjami in aktivnostjo malo številne ekipe, nam to vse bolj uspeva. Vendar brez finančne in materialne podpore sponzorjev in donatorjev, si je takšne projekte mogoče le zamisliti, realizirati pa nemogoče. Lepo je sodelovati z vami. Trudili smo se in se še bomo, da bi v celoti uresničili Vaša pričakovanja pri naših projektih. Kot vidimo, se tudi s kolesom pride lahko zelo daleč. Če pa lahko zraven nekaj naredimo za promocijo slovenskega gospodarstva, kulture, turizma, geografskih in zgodovinskih značilnosti, smo še bolj ponosni. Seznam sponzorjev in donatorjev je obširen. Vse bi rad poimenoval v zahvali na prvem mestu, pa naj si gre za del. organizacije, podjetnike, lokalne skupnosti, društva in posameznike, ki ste nam na kakršen koli način pomagali.
Letos nam je prvič uspelo pridobiti generalnega sponzorja. To je Kozmetika Afrodita iz Rogaške Slatine. Zato se v imenu ekipe projekta KOZMETIKA AFRODITA - EVROPA 2007 najprisrčneje zahvaljujem. Velik del naših finančnih obveznosti pa so prevzeli še obrtnik leta 2005 g. Franc Pišek iz Jazbin , uspešno gradbeno podjetje GIC Gradnje iz Sv. Florjana in podjetje za obnovo in vzdrževanje cest VOC Celje. Finančno konstrukcijo nam je tudi letos uspelo pokriti še s podjetniki, del. organizacijami, lokalnimi skupnostmi in posamezniki iz ožje in širše okolice. Vsem se najtopleje zahvaljujem.
Za naklonjenost pri naših projektih se moramo zahvaliti tudi vsem sodelujočim društvom in posameznikom pri izvedbi kulturnega programa. Da se nekaj o nas sliši, vidi in prebere v medijih, pa najlepša hvala tudi vam, predstavnikom medijskih hiš.