Kolo je simbol tistih, ki se na poti k lastnemu uspehu ne morejo naslanjati na druge.

Blanka Colnerič

 

Morda najbolj izstopam iz skupine, če ne po drugih lastnostih že po eni zelo očitni – spolu. Vendar mi prav nič ne manjka ... Že lani, ko sem se skupini pridružila, je bilo med fanti zelo zanimivo.

Največ motivacije za udejstvovanje v projektu mi predstavlja možnost, da vidim veliko novega. Ogromno časa je za ogled pokrajin, saj se je potrebno velikokrat ustaviti (kljub temu, da so fantje v popolni formi in zaradi tega izjemno hitri, gre naš kombi vseeno malo hitreje).

Moje delo na poti ni nič kaj psihološko (kar sem po osnovni izobrazbi), ker je ogromno formalnosti, za katere moramo poskrbeti. Je pa pomembna tudi podpora kolesarjem, saj zahteva takšna naloga od človeka ogromno, za mnoge od nas nepredstavljivo, količino psihičnega in fizičnega napora. V takšni situaciji se med ljudmi stkejo posebni odnosi, katerih doma v vsakodnevnih situacijah ni moč spoznati. Izrednega pomena je, da takšna odprava deluje kot tim, se spoštuje, podpira in diha skupaj!

Spremljevalna ekipa poskrbi za hrano, pijačo in nočitve kolesarjev, dokumentiramo njihove napore in sprostitve, smo v stiku z mediji, domačimi, sponzorji in tujimi partnerji ...Seveda je že pred samim odhodom ogromno dela, priprav, formalnosti in načrtovanja.

Sama še zdaleč nisem tako ekstremen športnik, kot oče in njegovi prijatelji. Občasno se rada predam športu, vendar kolo ni najvišje na moji lestvici priljubljenih športnih panog. Zato fante še toliko bolj občudujem, koliko vztrajnosti in jeklene volje premorejo.

Veselim se letošnjega podviga, novih izzivov, nepričakovanih zapletov in nepozabnih spominov.

Blanka